СИНЕМОРЕЦ от Шумен

СИНЕМОРЕЦ

2022

Мини Почивка  Южно Черноморие

Шумен – Созопол – Приморско – Китен – Царево – Синеморец – Резово

1 ден: 06.00 ч. – отпътуване по маршрут: Шумен  – Созопол – Синеморец

В Созопол посещение на църквата „Св. Св. Кирил и Методий” и  разходка в старата част на града. Созопол  е един от най-старите и най-красиви градове по българското Черноморие. Старата му част е обявена за архитектурен и археологически резерват. Запазена е оригиналната архитектура на къщите от 18-ти и 19-ти век.

След обяд отпътуване за Синеморец . Настаняване във ваканционно селище . Комфорни двойни стаи, апартаменти с една и с две спални, оборудвани с кухненски бокс, балкон. Свободно време за плаж . Нощувка.

2 ден: Свободно време за плаж . По желание : Разходка с лодка по река Велека . Разходката започва от пристана при стоманения мост в посока срещу течението на реката , движим се няколко километра до достигане на местността „Царското кладенче“. Река Велека е най-дългата в Югоизточна България. Общата й дължина е 147 км, извира от Турция, в близост до границата, но в по-голямата си част – 123 км е в България. По течението и има само две населени места – селата Кости и Бродилово, тя е една от  най-чистите реки в България. Нощувка.

3 ден: Свободно време за плаж. На обяд отпътуване за Резово ,  най-южното селище по южното Черноморие. Устието на река Резовска представлява границата между България и Турция.

След обяд отпътуване за Шумен.

ЦЕНА : от 

Цената включва: 2 нощувки в Синеморец

транспорт с комфортен автобус

медицинска  застраховка

ексурзоводско обслужване

Посещение на Созопол стария град
Посещение на Резово

Цената не включва:

Разходка с лодка по река Велека

15 лева на човек с продължителност час и половина;

25 лева с продължителност три часа.