Тасос Мини почивка от Шумен 2023

22 – 24 септември 2023 Почивни дни !

Мини почивка  остров Тасос 3 дни !

Първи  ден : Отпътуване от Шумен 05.00 ч. за Гърция през КПП Капитан Петко в Свиленград. От Керамоти с ферибот отпътуване за остров Тасос. Пешеходна разходка в столицата Лименас. След обяд отпътуване за Лименария, настаняване в хотел 2/3 *.  Свободно време. Нощувка в Лименария.

Втори ден : 09.00 ч. Закуска. Полудневна  автобусна обиколка на о-в Тасос. Вечно зеленият остров е истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Поклонение в женския манастир „ Св. Архангел Михаил”, Манастирът се намира в източната страна на острова, по пътя към  залива Алики – на около 18 км от Лименария. Това е най-големият и известен манастир на Тасос и датира от ХVІІІ в. Манастирът пази колекция от религиозни предмети, най-ценният от които е част от пирон от разпятието на Христос. Манастирът Св. Архангел Михаил е женски и е построен на гигантска скала, надвесен на стотици метри над морето.  Отпътуване за старата столица Панагия и залива на русалките Алики. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и самото място е невероятно красиво. Посещение на  старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството, възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. След обяд завръщане в хотела. Свободно време за плаж. По желание: вечеря в гръцка таверна с жива музика  в планинското селце Теологос. Нощувка в Лименария хотел 2*3 *

Трети ден : 08.00 ч. Закуска. Отпътуване с ферибот за Керамоти. Отпътуване за Александрополис. В късния следобед свободно време в центъра на Александруполис. Отпътуване за България и пристигане късно вечерта в Шумен.

Специална цена : 330.00  лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с луксозен  автобус *** климатик, видео система

гранични и пътни  такси; паркинги

2 нощувки със закуски  в хотел   2/3 * ТАСОС

пешеходна обиколка на столицата Лименас

автобусна полудневна обиколка на остров ТАСОС

посещение на  старинна рафинерия за добиване на зехтин в Панагия

пешеходна разходка в Александрополис

застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” / за лица над 65 год. има доплащане/

екскурзовод от АВИСТРА ТРАВЕЛ

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

2 билета x 8.00 евро за ферибот – общо 18 евро 2 посоки

Вечеря в гръцка таверна с жива музика 30 евро