КИТАЙ, ХОНКОНГ И МАКАО

София – Пекин – Великата китайска стена – Сиан – Шанхай – Хонконг – Макао – Хонконг – София

ПРОГРАМА

Ден 1 – София

Отпътуване в 21:40ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Истанбул. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане в 23:05ч. в Истанбул.

Ден 2 – Пекин

В 01:25ч. излитане от Истанбул за Пекин. Пристигане в Пекин в 15:25ч.

Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване  хотел „Jaingxi Grand Hotel” **** (или подобен). Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 3 – Пекин

Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 – Пекин – Великата китайска стена – Сиан

Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (6500 км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Участие в чайна церемония – подготовка и поднасяне на местни видове чай. Отпътуване за Сиан в 17:37 ч. с високоскоростен влак. Пристигане в Сиан в 22:52 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 – Сиан

Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.

Ден 6 – Сиан – Шанхай

Закуска. Посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите. Програмата продължава с изкачване на пагодата, разходка покрай древните градски стени и посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Обяд в традиционен китайски ресторант. Следобед отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 7 – Шанхай

Закуска. Туристическа програма в Шанхай: Храмът на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма; посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; Старият град от 10 в. (Chinatown), обграден с високи стени, съхранил автентичните си улици, къщи и храмове. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на Шанхайската кула и разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и улицата „Нaнджинг“. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.

Ден 8 – Шанхай – Хонконг

Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Панорамна обиколка: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и множество рибни ресторанти, заемащи голяма част от неговото пристанище. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 9 – Хонконг – Макао – Хонконг

Закуска. Отпътуване за Макао – един от най-богатите градове в света (около 6 часа). Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино „Венеция“ – едно от най-големите в света. Трансфер до летището в Хонконг.

За 04.05.2018 – В 19:10ч. отпътуване за България през Доха. Кацане в Доха в 22.40 ч.

За 21.10.2018 – В 22:45ч. отпътуване за България през Истанбул.

Ден 10 – София

За 05.05.2018 – 07:05 ч. отпътуване за София. 12:05ч. кацане на летище София (Терминал 2).

За 22.10.2018 – Пристигане в Истанбул в 05:05ч. 07:50ч. отпътуване за София. 09:05ч. кацане на летище София (Терминал 2).

НАСТАНЯВАНЕ

Единична стая  +€353

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Китай (заплаща се с депозита)
$80
Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 15 записани туристи)
€30
Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи)
€45
Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи)
€25

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети София – Пекин и Хонконг – София на авиокомпания “Turkish Airlines” (за 27.04 и 13.10) с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг

Самолетни билети София – Пекин и Хонконг – София на авиокомпания “Qatar airways” (за 26.04 ) с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг

Самолетни билети в икономична класа Шанхай – Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг

Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай

Описаните в програмата трансфери

Транспорт с автобус по маршрута

2 нощувки със закуски в хотел “Jaingxi Grand Hotel” **** (или подобен) в Пекин

2 нощувки със закуски в хотел “Tianyu Gloria Hotel” **** (или подобен) в Сиан

2 нощувки със закуски в хотел “Shanghai Hongkou Fortune Hotel” **** (или подобен) в Шанхай

1 нощувка със закуска в хотел “Harbour Plaza 8 Degree Hotel” **** (или подобен) в Хонконг

5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти

Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг

Еднодневна екскурзия до Макао

Посещение на Великата китайска стена

Панорамна обиколка на остров Хонконг

Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг

Входни такси за всички обекти, включени в програмата

Местни екскурзоводи по целия маршрут

Водач-преводач от България

Застрaховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Армеец” с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Китай

Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 – 5 USD на турист на ден

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан

Изкачване на наблюдателната площадка на Шанхайската кула

Вечерен круиз по река Хуанпу

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.

Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.

Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)

Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY

Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)

Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Възможно е да се проведе и интервю. Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.