НЕПОЗНАТАТА ТРАНСИЛВАНИЯ, СИБИУ, АЛБА ЮЛИЯ, ХУНЕДОАРА, ТУРДА

СИБИУ, КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ,

ТУРДА, АЛБА ЮЛИЯ , ХУНЕДОАРА

 1-ви ден: Отпътуване в 05.30 ч. по маршрут Русе – Букурещ – Сибиу – Турда. На път за Турда – посещение на Куртя де Арджеш – средновековен град в Южните Карпати, основан през 14 в. като резиденция на влашките епископи и князе. Разглеждане на останките от Княжеския дворец от 14 в., старата църква Св. Николай, Княжеската църква и манастира Куртя де Арджеш. Пристигане в Турда. Настаняване в хотел 3 *** в района на TURDA.  Свободно време и нощувка.

2-ри ден: Закуска. Посещение на мина Турда намираща се на 4 км. от града. Солната мина Турда е най-зрелищното естествено подземно образувание в света, оформено от хората, вълшебна земя в дълбините на Трансилвания на 120 м. дълбочина.

Отпътуване за Алба Юлия, средновековен град, основан през 805 г. от хан Крум с българското име Бялград. Разглеждане на старата, „Бялата крепост” над града, Княжеския дворец, Православната църква на коронясването, Музея на обединението и Библиотеката, най-големият и богат град в средновековна Трансилвания – от 2004 г. в листата на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО и културна столица на Европа за 2007 г. Привечер пристигане в Сибиу. Настаняване в хотел 3 ***.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Хунедоара. Разглеждане на замъка Корвин в Хунедоара – един от най-значимите паметници на готическата архитектура, резиденция на фамилията на Корвините, с най-значим представител Янош Хуниади. http://www.castelulcorvinilor.ro/  . Като пленник на Янош Хуниади в замъка е живял легендарният Влад Цепеш Дракула – княз на Влахия. В последствие Хунедоара преминава във владение на Хабсбургите. Връщане в Сибиу.

Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре – дворецът Брукентал (една от най-забележителните барокови сгради в града), Синята къща, която е помещавала правната академия, Военният клуб, къщата на Хехт и Вила Хуч; Пиаца Мика – Градската кула, Мостът на лъжците (първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. – свързва Горния с Долния град), Къщата на изкуствата, Историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует – Кулата, Немското училище и Евангелистката църква. Нощувка в хотел 3 *** SIBIU.

4-ти ден: Закуска. Посещение на национален комплекс Астра Сибиу  – музей на селото или  кратък престой в Букурещ. Пристигане в България вечерта.

Пакетна цена: от …..00 лева

Остъпки за деца до 12 г. настанени с 2 възрастни в двойна стая с допълнително легло 60.00 лв.

Цената включва: 

транспорт с комфортен автобус ***  климатик, видеосистема

1 нощувка , 1 закуска хотел 3 ***  в района на TURDA

2 нощувки , 2 закуски на блок маса в в  района на SIBIU

екскурзоводско обслужване

магистрални и пътни такси, паркинги

такси Дунав мост

застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” за периода

водач от АВИСТРА ТРАВЕЛ

Цената не включва:

Входни такси и билети за обекти  посещавани по желание:

Солна мина 60.00 Леи

Замъка Корвин Хунедоара 40.00 Леи

Астра Сибиу 35.00 Леи

Доплащания:  единична стая: 145.00 лв.

 1 lea  = 0.40 лв.            Пътуване  само с лична карта !

Цената на транспорта е калкулирана с параметри към …………………