КИТАЙ

КИТАЙСКА ПРИКАЗКА с полети от София

Гранд тур на Китай

Маршрут:

София – Доха – Пекин – Сиян – Лоян – манастира Шаолин – Шанхай – Суджоу – Ханджоу – Шанхай

Дати и цени:

13 дни

Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света – Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата – Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята – над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.

Програма:

1 ДЕН

Среща в 18.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 20.40 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”.
2 ДЕН
Пристигане в Доха в 01.20 ч. В 02.10 ч. – полет Дога – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.55 ч. Посрещане на летището. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
3 ДЕН
Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
4 ДЕН
Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.
5 ДЕН
Сутринта – пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание – разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.
6 ДЕН
След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
7 ДЕН
Закуска. С влак се пътува до гр.Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. Нощувка в Дженгджоу.
8 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Дженгджоу – Шанхай в 07.40 ч. Пристигане в Шанхай в 09.20 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
9 ДЕН
Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
10 ДЕН
Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринена бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
11 ДЕН
Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
12 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Шанхай с възможност за пазаруване или за допълнително разглеждане на града с водач и разходка. Вечерта – трансфер до летището. В 23.50 ч. – самолетен полет Шанхай – Доха.
13 ДЕН
Пристигане в Доха в 04.50 ч. В 14.30 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 19.40 ч.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

самолетни билети за полетите:

София – Доха – Пекин

Дженгджоу – Шанхай

Шанхай – Доха – София

летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 695 лв/ 355 евро

всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;

1 нощувка и билет в спален  вагон  за  влака  Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 места, доплащане за купе с 2 легла – 80 щ. долара на човек);

9 нощувки с 10 закуски в хотели 4* и 10 вечери (в местни ресторанти) в Китай;

туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай, Суджоу и Ханджоу с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;

билети за влака от Сиан до Лоян (7-ми ден);

посещенив на пещерите „Лунмън” (7-ми ден);

посещение на манастира Шаолин (7-ми ден);

посещение на Акробатично шоу в Шанхай (8-ми ден);

круиз с лодка по река Хуанпу (9-ти ден);

посещение на фабрика за коприна (8-миден);

посещение на фабрика за копринена бродерия (10-ти ден);

еднодневна екскурзия до Ханджоу (11-ти ден);

входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;

екскурзоводско обслужване, водач от  и местен екскурзовод (с превод на български език);

такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­78 лв.

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

виза за Китай – 80 щ. долара;

такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;

медицинска и турист. застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 год.),

за лица от 65 год. до 80 год. – 60 лв;

допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

разглеждане на мюсюлмански храм – 8 щ.долара (5-ти ден)

вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ. долара (5-ти ден)

изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ.долара (9-ти ден)

изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара (9-ти ден)

*Забележки:

Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,

което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за

последните два дни по същата.

За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.

Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти,

посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни

изкуства.

При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече

от 50% записали се туристи.

Цената от 4 190 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 430 лв.

Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от

страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.

В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.