Тасос с АВИСТРА ТРАВЕЛ

ШУМЕН – ТАСОС  – КАВАЛА – АЛЕКСАНДРУПОЛИС

ТАСОС – КАВАЛА – АЛЕКСАНДРУПОЛИС

13 – 15 октомври 3023

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Първи ден :

Отпътуване от гр. Шумен в 05.00 ч. Пътуване през Западна Тракия покрай градовете Орестияда, Димотика и Софлу. От пристанището на Керамоти с ферибот отпътуване за остров Тасос. Пешеходна разходка в столицата Лименас. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Нощувка в Лименария хотел 2/3 *.

Втори ден :

Закуска. Полудневна  автобусна обиколка на о-в Тасос. Вечно зеленият остров е истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Поклонение в женския манастир „ Св. Архангел Михаил”, Манастирът се намира в източната страна на острова, по пътя към  залива Алики – на около 18 км от Лименария. Това е най-големит и известен манастир на остров Тасос и датира от ХVІІІ в. Манастирът пази колекция от религиозни предмети, най-ценният от които е част от пирон от разпятието на Исус Христос. Манастирът Св. Архангел Михаил е женски и е построен на гигантска скала, надвесен на стотици метри над морето.

Отпътуване за старата столица Панагия и залива на русалките Алики. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и самото място е невероятно красиво. Посещение на  старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството, възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Свободно време. След обяд завръщане в хотела.

По желание: вечеря в гръцка таверна с жива музика  в планинското селце Теологос. Нощувка в Лименария хотел 2/3 *

Трети ден :

Закуска. Отпътуване за Кавала. Обзорна обиколка на стария град Имарет. По желание: посещение на крепостта и  на църквата „Успение Богородично” в Кавала. Отпътуване за Александруполис. Свободно време за разходка в Александруполис. Отпътуване за България.

Пристигане късно вечерта в Шумен.

Пакетна цена 330.00 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с луксозен автобус *** климатик, видео система

гранични и пътни такси; паркинги

2 нощувки  хотел 2/3 *** ТАСОС

2 закуски 

пешеходна разходка в Кавала

пешеходна разходка в Александруполис

панорамна полудневна автобусна обиколка на остров ТАСОС

застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина”;

екскурзовод от АВИСТРА ТРАВЕЛ

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

Билети за ферибот : 18.00 Евро за две посоки

Крепостна стена в Кавала: 5 Евро

Гръцка таверна с жива музика и разнообразно меню 30 Евро

Екскурзията се осъществява при минимум 35 записани туристи !