ПОЧИВКА НА КАБО ВЕРДЕ

Екскурзия със самолет

София – Лисабон – остров Сал – Лисабон – София

9 дни

ПРОГРАМА

ДЕН-1 София – Лисабон

Отпътуване от летище София в 21:00 ч. с полет на авиокомпания „България Ер“ по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 23:00 ч. на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН-2 Лисабон – остров Сал

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал” ; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите  „Росио”,  „Фигейра“ и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване от летище Лисабон в 21:50 ч. с полет на авиокомпания „Tap Air Portugal“ по маршрут София – остров Сал, Кабо Верде. Пристигане в 23:55 ч. на летището на остров Сал, Кабо Верде. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН-3 остров Сал

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

Туристическа програма по желание:

Плаване с луксозна ветроходна яхта: Предлагаме ви незабравимо преживяване на борда на луксозната ветроходна яхта „White time“. Цената включва: трансфер от и до хотела, плаване, напитки и леко хапване. Ако изберете целодневно плаване цената включва обяд, шнорхели и екипировка за гмуркане. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Тур с бъги – изцяло в южната част на острова: По време на този тур ще имате възможност да се насладите на стария град на Санта Мария, Понтао, Прая де Санта Мария, Ангуло, Понта Сино – най-посещаваното място за уинд сърф и най-южна част на острова. Кратка спирка в Дунас и връщане обратно. Продължителност – около 1 час и 30 минути. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Тур с бъги – 90% off road и 10% в солна мина: В близост до курорта Санта Мария се намира един от солниците на остров Сал – спирка в солната мина и посещение на панорамната площадка, от която се открива удивителна гледка към плажа Кайт. Продължаваме към Сиера Негра, Мурдерия и Калхета Пунта –  кратка спирка за плуване (около 15 минути), преминаване през Понта Прета и връщане в Санта Мария. Продължителност – около 2 часа и 30 минути. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

ДЕН-4 остров Сал

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

Туристическа програма по желание:

Плаване с лодка със стъклено дъно. Продължителност – около 90 мин. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Полудневно плаване с катамаран: Отплаване от пристанището на Санта Мария към западната част покрай Монте Леон. Свободно време за плуване и гмуркане. Ще имате възможност да наблюдавате морски костенурки, делфини и китове, както и да плувате по протежение на брега на острова. В цената е включен трансфер от и до хотела. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Тур с бъги – акули и вулкан: Посещение на солната мина намираща се в близост до курорта Санта Мария,  спирка на панорамната площадка, откъдето се открива изключителна гледка към плажа Кайт, Сиера Негра, Мурдерия. Кратка спирка за плуване в Калхета Пунта (около 15 минути), преминаване през Понта Прета и връщане в стария град на Санта Мария. Продължителност около 4 часа. В цената е включен трансфер от и до хотела. Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

ДЕН-5 остров Сал

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Нощувка.

Туристическа програма по желание:

Целодневна екскурзия “Обиколка на острова” с включен обяд, напитка и кафе, с обслужване на български език. Отпътуване от Санта Мария за Прая де Мурдерия, където ще имаме възможност за снимки на красивия залив Монте Леао. След това ще продължим към Еспарагос – столицата на острова и селището Палмейра, където ще видим кея за риболов. Пътуване към Буракона – прочут със спиращи дъха гледки  и естествени басейни, а също така и с известното „Магическо oко“. Продължаваме през територията на „Тера Боа“ със спирка за наблюдение на „миражите“. Посещението на Салинас де Педра де Луме с възможност за плуване във вода 26 пъти по-солена от океанската. Обяд в ресторант „Калдера Прета“. След обяда посещаваме Залива на акулите, където ще имате възможност да видите страховитите морски хищници. Връщане в Санта Мария. В Санта Мария спираме на рибарското пристанище, където от панорамната тераса на ресторант Cretcheu (консумацията се заплаща на място) ще може да направите уникални снимки на залива и плажа Санта Мария. Последна спирка “Mercadinho dos Sabões”. Входните такси в Салинас не са включени в цената – (6 EUR на турист)!

Полудневна екскурзия “Обиколка на острова”: Отпътуване от Санта Мария за Прая де Мурдерия, където ще имаме възможност за снимки на красивия залив Монте Леао. След това ще продължим към Еспарагос – столицата на острова и селището Палмейра, където ще видим кея за риболов. Пътуване към Буракона – прочут със спиращи дъха гледки  и естествени басейни, а също така и с известното „Магическо oко“. Продължаваме през територията на „Тера Боа“ със спирка за наблюдение на „миражите“. Посещението на Салинас де Педра де Луме с възможност за плуване във вода 26 пъти по-солена от океанската. Посещаваме Залива на акулите, където ще имате възможност да видите страховитите морски хищници. Връщане в Санта Мария. Входните такси в Салинас не са включени в цената -  (6 EUR на турист)! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Вечеря с омари в ресторант “Атлантис”: Един от най-добрите ресторанти на остров Сал може да Ви предложи прекрасна вечер на плажа с изключителна кухня. Цената включва: коктейл кайпириня (бразилски национален коктейл приготвящ се от кашаса, захар от захарна тръстика, лед и зелен лимон), предястие, основно ястие – омари, десерт, вода, вино и кафе. В цената НЕ е включен трансфер. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

ДЕН-6 остров Сал – Лисабон

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Стаите в хотела се ползват до обявеният час за трансфер до летището. Отпътуване от летището на остров Сал в 00:45 ч. с полет на авиокомпания „Tap Air Portugal“ по маршрут остров Сал, Кабо Верде – Лисабон.

Туристическа програма по желание:

Плаване с лодка със стъклено дъно “Нептун”: Насладете се на прекрасния подводен свят на остров Сал и посетете потъналата статуя Кристо дос Марес в залива Санта Мария. В близост се намират и други две останки на потънали кораби. Първият се намира край Понта со Сино – португалски параходен кораб “Bolana”, претърпял корабокрушение през 1920 година. Неговият огромен комин е обхванат от морската флора. Рояци от пъстроцветни тропически риби завършват изцяло екзотичния пейзаж. Продължителност – около 90 мин. В цената НЕ са включени: трансфер, храна и напитки. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Забавно картинг приключение: Картинг по плажа за двама души, започващ от курорта Санта Мария. Трябва да бъдете там 20 минути преди обявения час на  тръгване. В цената НЕ са включени: трансфер, храна и напитки. Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Три часов тур – преминаване през Игрехения, солниците на Санта Мария, Сиера Негра, Оазиса да Палха Верде, Байа Мурдерия, Монте Леон, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понта Петра.

Пет часов тур – преминаване през Санта Мария, Игрехения, солната мина на Санта Мария, плажът Ките, Сиера Негра, заливът Тарафе, Педра Фурада, Заливът на акулите, Салинас де Педра де Луме, Тера Боа, Буракона, Регона, Палмеира, Фонтона, Монте Леао, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понте Петра.

Забавно АТВ приключение: С включен трансфер! Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! Индивидуална екскурзия, провежда се на английски език.

Три часов тур – Off road tour с АТВ, преминаване през Салинас де Санта Мария, плажът Кайт, Сиера Негра, пристанището Мурдерия, Калхета Фунда, оазисът на Алгодоейро. Връщане на пристанището Прета и разрастващата се зона на туризъм, Кабокан. Последният участък е в Санта Мария до гаража.

Пет часов тур – преминаване през Санта Мария, Игрехения, солните мини на Санта Мария, плажът Кайт, Сиера Негра, заливът Тарафе, Педра Фурада, Заливът на акулите, Салинас де Пиедра де Луме, Тера Боа, Буракона, Палмерия, Фонтона, Монте Леао, Мурдерия, Калхета Фунда, Алгодейро, Понта Петра, връщане в Санта Мария.

ДЕН-7 Лисабон

Пристигане в 06:35 ч. на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Свободно време. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-8 Лисабон – София

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил, Кабо да Рока и Синтра (около 8 часа). Посещение на известните курорти Ещорил и Кашкайш, приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чийто имения са запазени и до днес. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Екскурзията продължава към Синтра с възможност за индивидуално посещение на двореца “Пена” – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23.50 ч. с полет на авиокомпания “България Ер”.

ДЕН-9

Пристигане на летище София в 06:00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая със спалня                                                          включено в цената

Двойна стая с отделни легла                                        включено в цената

Допълнително легло в двойна стая ( за дете от 2 до 11,99 г.)       -159 лв.

Допълнително легло в двойна стая (за възрастен)                        -31 лв.

Единична стая                                                                                  +540 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Туристическа виза за Кабо Верде – 25 евро на човек (визата се издава след кацане на летището на острв Сал). Трябва да бъде добавена задължително за всички туристи! €25
Доплащане за полупансион в хотел “Oasis Salinas Sea” 4**** на остров Сал, Кабо Верде; от 12 г. €114
от 2 г. до 11 г. €58
Доплащане за All inclusive в хотел “Oasis Salinas Sea” 4**** на остров Сал, Кабо Верде; от 12 г. €171
от 2 г. до 11 г. €87
Целодневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил, Кабо да Рока и Синтра с местен лицензиран екскурзовод (входните такси за туристическите обекти се заплащат допълнително) при минимум 20 записани туристи; от 12 г. €57
от 2 г. до 11 г. €51
Целодневна екскурзия “Обиколка на острова” с включен обяд, напитка и кафе, с обслужване на български език при минимум 20 записани туристи; от 12 г. €36
от 0 г. до 11 г. €18
Полудневно плаване с луксозна ветроходна яхта (индивидуална екскурзия, провежда се на английски език); от 12 г. €49
от 0 г. до 11 г. €37
Целодневно плаване с луксозна ветроходна яхта с включен обяд (индивидуална екскурзия, провежда се на английски език); от 12 г. €99
от 0 г. до 11 г. €75
Полудневно плаване с катамаран (с включен трансфер от и до хотела) – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; от 12 г. €53
от 0 г. до 11 г. €27
Плаване с лодка със стъклено дъно “Нептун” (около 90 мин.) – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; от 12 г. €30
от 0 г. до 11 г. €15
Плаване с лодка със стъклено дъно (около 90 мин.) – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; от 12 г. €35
от 0 г. до 11 г. €18
Тур с бъги – изцяло в южната част на острова (около 1,5 часа). Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €20
Тур с бъги – 90 % off road и 10% в солна мина (около 2,5 часа). Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €34
Тур с бъги – акули и вулкан (около 4 часа) С включен трансфер! Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €48
Забавно картинг приключение (3 часa). Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €40
Забавно картинг приключение (5 часа) Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €70
Забавно АТВ приключение (3 часа) С включен трансфер! Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €35
Забавно АТВ приключение (5 часа) С включен трансфер! Необходимо е водачите да притежават валидна шофьорска книжка. Деца под 12 г. не се допускат! – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €110
Полудневна екскурзия обиколка на острова – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; от 12 г. €25
от 0 г. до 11 г. €13
Вечеря с омари в ресторант Атлантис (1 коктейл “кайпириня”, предястие, основно ястие – омари, десерт, вода, вино и кафе) – индивидуална екскурзия, провежда се на английски език; €50
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Лисабон – София на авиокомпания “България ер” с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. с размери 55 x 40 x 20 cм. и голям чекиран багаж до 23 кг

Самолетен билет Лисабон – остров Сал – Лисабон на авиокомпания “Tap Air Portugal” с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. с размери 55 x 40 x 20 cм. и голям чекиран багаж до 23 кг

Трансфер летище – хотел – летище в Лисабон

Трансфер летище – хотел – летище на остров Сал

2 нощувки със закуски в хотел “Vip Executive Diplomatico” 4* в Лисабон (за дата 18.05.2017 г.)/ хотел “Vip Executive Villa Rica” 4* (за дата 08.06.2017 г.)

5 нощувки със закуски в хотел “Hotel Oasis Salinas Sea” 4* в Санта Мария, остров Сал

Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод

Водач от агенцията

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Армеец” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туристическа такса в Лисабон: 1 EUR (за хотел ****), на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

Туристическа виза за Кабо Верде – 25 евро на човек (издава се на летището след кацане)

Допълнителни екскурзии

Разходи от личен характер

Бакшиши

Входна такса за манастира “Жеронимуш” (7 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата “Белем” (10 EUR)

Входна такса за двореца Синтра (8,50 EUR)

Входна такса в Салинас на остров Сал (6 ЕUR)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Целодневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил, Синтра и Кабо де Рока

Целодневна екскурзия “Обиколка на острова” с местен екскурзовод

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

При резервация задължително трябва да има информация относно – номер на паспорта, дата на издаване и дата на валидност!

Почивката се провежда при минимум 40 записани туристи!

Последователността на провеждането на допълнителните екскурзиите се определя на място!

Часово време: София 12 ч., Кабо Верде 8 ч.

Валута: Кабовердско ешкудо (CVE)

Валутен курс: 1 EUR = 110,265 CVE

Условия за плащане:

До 70 дни преди датата на пътуването – депозит в размер на 30% от общата цена на пътуването

От 69 до 50 дни преди пътуването – 50% от общата цена на пътуването

От 49 до 1 ден преди пътуването – 100% от общата цена на пътуването.

Условия за анулация:

От 999 до 70 – 30% от общата цена на пътуването

От 69 до 50 – 50% от общата цена на пътуването

От 49 до 1 – 100% от общата цена на пътуването.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Кабо Верде, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Кабо Верде: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина или на летището, при влизане в страната.

Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

18.05.2017 г.                                    2105 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

08.06.2017 г.                                    2155 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ