КРИТ ЛЯТО 2017

Самолетна програма от София

8 дни/ 7 нощувки

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:

20.05.2017

27.05.2017

03.06.2017

10.06.2017

17.06.2017

24.06.2017

26.08.2017

02.09.2017

09.09.2017

07.10.2017

ПРОГРАМА

Първи ден

Директен чартърен полет София – Ираклион.Трансфер до избрания хотел. Нощувка.

Втори – Седми ден

Закуска. По желание допълнителна екскурзия или свободно време. Нощувка.

Осми ден

Закуска. На обяд освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Директен чартърен полет Ираклион – София.

Хотели по програмата:

GORTYNA HOTEL 3* – от 276 €

www.hotelgortyna.gr

MARIRENA HOTEL 3* – от 301 €

www.marirena.gr

KAISSA BEACH HOTEL APARTMENTS 3* – от 321 €

www.kaissabeach.eu

DESPO HOTEL 3* – от 333 €

www.despo.crete.hotel-crete.net

MALIA BAY BEACH HOTEL & BUNGALOWS 4* – от 336 €

www.maliabay.gr

JO-AN BEACH 4* – от 338 €

www.joanbeach.com

HERONISSOS HOTEL 4* – от 359 €

www.hersotels.gr/en/heronissos-hotel

SOLIMAR DIAS 3* – от 390 €

www.solimarhotels.gr/dias

KYKNOS BEACH HOTEL & BUNGALOWS 4* – от 402 €

www.kyknoshotel.gr

ZEPHYROS BEACH BOUTIQUE 3+

www.vasiabeach.gr

SILVA BEACH HOTEL 4* – от 416 €

www.hersotels.gr/en/silva-beach

AKTIA LOUNGE HOTEL&SPA 5* – от 436 €

www.aktiahotel.com

SENTIDO BLUE SEA BEACH 5* – от 468 €

www.bluesea.gr/

BLUE MARINE RESORT&SPA 4* – от 474 €

www.bluemarinehotel.gr/

ALDEMAR CRETAN VILLAGE 4* – от 494 €

www.aldemar-resorts.gr/EN/Family%20resorts/Cretan%20Village/

KNOSSOS BEACH BUNGALOWS & SUITES 4* – от 519 €

www.knossosbeach.com

STELLA PALACE 5* – от 524 €

www.stellapalace.gr/

GRECOTEL MELI PALACE – от 546 €

www.melipalace.com/

CRETA BEACH 4* – от 550 €

www.cretabeach.com

SEA SIDE RESORT & SPA DE LUXE 5* – от 565 €

www.seaside-hotel.gr

FODELE BEACH & WATER PARK HOLIDAY RESORT 5* – от 568 €

www.fodelebeach.gr

Цената включва:

Самолетен билет за директен чартърен полет София – Ираклион – София

Летищни такси

Трансфер летище-хотел-летище

7 нощувки в избрания хотел и на съответната база

Медицинска застраховка на ЗК Алианц с с покритие 5000 евро, с асистанс.

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии

Разходи от личен характер

Такса гориво – начислява се при промяна на цените на горивата. Виж заабележка най- долу.

Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.

Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.

Застраховка “Отмяна на пътуване” – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД “Алианц България”, гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55.

За всички, които желаят да се възползват от застраховката „Отмяна на пътуване“, предлагаме 25 % отстъпка от тарифите на ЗАД „Алианц България“ АД.

Допълнителни екскурзии:

Критска вечер в Анополис – Нощи с боговете – Предстои ви нощ изпълнена с много приключения, сред буйната култура на критяните и вековните гръцки традиции. Вечерните празненства започват с прочутата гръцка гостоприемност, в която ще се убедете сами. А след като опитате от „свещената“ гръцка ракия, сервирана с уникални мезета, със сигурност ще се отпуснете и насладите на една незабравима, изключителна вечер. Анополис ще ви покори. Очакват ви много танци, музика, вкусна храна и пивко вино. Грандиозното музикално и танцовалано шоу ще ви пренесе назад в миналото, от минойските времена до критската традиция, през гръцките олимпийски богове, до модерната Гърция на Зорбас гъркът. Това е най-голямата постановка на острова с повече от 22-ма актьори и музика на живо. Шоу, което непременно трябва да видите!

Остров Грамвуса – Грамвуса е уникален пустинен остров, състоящ се от остри камъни и стръмни скали. По време на екскурзията се посещават синята лагуна Балос, вековната крепост Грамвуса (Смирна), манастири и църкви. Очаква ви естествената красота на средиземно море, комбинирана с екзотични растения и редки видове животни. Остров Грамвуса, все още пази легендата за скритото пиратско съкровище, на върха му се издига венецианска крепост, от която се откриват невероятни панорамни гледки. Ще имате възможност да поплувате в чистите води на кристалната лагуна, както са го правили принц Чарлс и принцеса Даяна по време на медения си месец.

Самария – Казват, че който не е видял каньона Самария, все едно не е бил на о-в Крит. Мястото има особено излъчване, дива и непокътната природа. Според легендата е била сътворена от титаните. В селцето Агия Румели, където се намират останките на древния град Тира, ще можете да хапнете или да се потопите във водите на Либийско море. Тази екскурзия изисква добри физически умения (не се препоръчва за хора с подвижни проблеми, проблеми със сърцето или кръвообръщението). Не забравяйте да си вземете удобни обувки за ходене, вода (в бутилка за многократна употреба, за да може да я пълните по време на пътя) и слънцезащитен крем.

Кносос – Дворецът в Кносос на остров Крит е най-големият археологически обект от времето на минойската цивилизация с площ от над 20 000 м2. На това място се е родил Минос – великият цар на Крит, тук се намира прочутият лабиринт на Монотавъра, тук ще откриете повече от 100 гигантски делви, използвани за складирането на продукти, великолепни стенописи и множество легенди. Следва свободно време в столицата Ираклион за разходки и шопинг.

Елунда – о. Спиналонга и Агиос Николаос – Екскурзията започва от пристанището на Елунда – някога малко рибарско селце, а сега луксозен курорт. С корабче туристите прекосяват живописния залив Мирабело и достигат до малкия остров Спиналонга. През 1579 г. венецианците са построили тук непревземаема крепост, която в течение на векове е защитавала жителите на острова от завоеватели и пиратски набези, а до средата на 20-ти век островът се е ползвал за заточение на болни от проказа. Следва свободно време за плаж и вкусен обяд на безлюден остров. Екскурзията приключва с посещение на градчето Агиос Николаос, разположено на брега на красивия залив Мирабело. В центъра на града има езеро, което е обградено с очарователни малки кафенета и бутици и е обект на множество легенди. Според една от тях богинята Атина го е използвала за да се къпе. Друга легенда твърди, че това красиво езеро е бездънно.

Западен исторически Крит (Аркади – Ханя – Аргиополи) – Посещение на прочутия мъжки манастир Аркади, който става безмълвен свидетел на трагичните събития от 1866 г., по време на критското въстание. Следва свободно време за разходки в Ханя – един от най-красивите градове на остров Крит. Можете да изпиете чаша ароматно гръцко кафе сгушени в тесни живописни улички в старата част града. След това се насочваме на запад, към селцето Курнас, където ще посетим единственото сладководно езеро на о. Крит. Следващата спирка и обяд е в пищната и зелена околност на селцето Аргируполи, където ще се насладите на критската кухня, сред прекрасни малки водопади и древен параклис.

Условия за ранно записване:

Цените са с включени отстъпки за ранно записване и са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати

Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.

В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.