Букурещ предколедна 2 дни от Шумен с АВИСТРА ТРАВЕЛ

Предколедно настроение в  Букурещ

12 – 13  Декември 2020 г.

Първи ден : Отпътуване в 06.30 часа по маршрут: Шумен – Букурещ. Пристигане около 10.00 часа в Букурещ – „Малкият Париж” на Източна Европа.

Панорамна обиколка на града: Университета, площад Революция, площад Виктория, Триумфалната арка. По желание : Посещение на Природонаучния музей „ Григорий Антипа ”. Настанявяне в хотел 4**** – ТОП ЦЕНТЪР  Букурещ. Свободно време в района на Стария град, Манук хан , Липскани и посещение на

Коледния базар

Втори ден – Закуска. До обяд свободно време в централната част на Букурещ. По желание – Посещение на Патриаршеския хълм с църквата „Св. Св. Константин и Елена”, където се съхраняват мощите на Св. Димитрий Басарбовски.

В 12.00 – освобождаване на хотела. Шопинг в МОЛ „ AFI Palace Cotrocheni” с ледена пълзалка, детски атракциони и множество маркови магазини.

Промоционална цена : 146.00 лв.

Цената включва:

панорамна обиколка на Букурещ

1 нощувка със закуска хотел 4 ****  ТОП ЦЕНТЪР на Букурещ

екскурзоводско обслужване пътни такси и паркинги транспорт с комфортен автобус *** климатик, видео система , мини бар

Цената не включва: вход за Природонаучния музей – 20 LEI за възрастни, 10 LEI за деца

застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” 4 лв.

Остъпки: деца до 12 год. настанени на допълн. легло в двойна стая – 59 лева 1 leia = 0.45 лв.

Пътуване само с лична карта !

Посещение на коледните базари в Букурещ. Ако вече сте се потопили в коледната атмосфера и сте обиколили повечето коледни базари в България, а искате да посетите и някой в чужбина, то Коледния базар в Букурещ е идеален за целта. Знаем, че най-известните базари от този тип се организират в Германия, Австрия, Чехия…, но северната ни съседка не отстъпва по нищо.

На коледния базар в Букурещ има 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща – от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени подаръци. Има за всекиго по нещо! На специална Коледна сцена  гостуват  изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи…

Коледно настроение струи от всякъде!

За най-малките е интересно да посетят и къщата на Дядо Коледа, където могат да срещнат белобрадия старец и да му кажат дали са слушали през годината. Има детска въртележка, много музика, много настроение!