Букурещ от Шумен

Еднодневна екскурзия БУКУРЕЩ

08, 15, 22  Декември  /събота / 2018 – Коледен базар


КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Отпътуване в 06.30 по маршрут: Шумен – Русе – Букурещ. Пристигане  около 10.00 часа в Букурещ  „Малкият Париж”. Панорамна обиколка в историческия център на града:  Атинеума, Народният театър, Университета, площада на Революцията, Кралският дворец , църквата Крецулеску. Посещение на Природонаучния музей „Григорий Антипа”. Шопинг в МОЛ „ AFI Palace Cotrocheni” с ледена пълзалка, детски атракциони и множество маркови магазини.

Посещение на коледния базар, ситуиран на площада пред сградата на Парламента.

Около 100 коледни къщичщи са разположени на коледния базар. Предлагат се красиви ръчно изработени сувенири, керамични бижута, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дърво и кожа, икони, традиционни носии, коледни играчки и др.

На коледния базар може да намерите традиционни храна и напитки : вкусни наденички, кашкавали, сирена, пушен бекон, колбаси, местни туршии, греяно вино и ракия, сладки с джинжифилови аромати и десерти.
За децата ще има среща с Дядо Коледа, който идва от далечната Лапландия.. Свободно  време.

18.00 часа -  Отпътуване за България

Посещение на КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ в централната част на Букурещ  през Декември 2018 !!!

панорамна обиколка на Букурещ

екскурзоводско обслужване

транспорт с комфортен автобус *** климатик, видеосистема, минибар

застраховка “Мед. разходи и злополука в чужбина”   за лица над 65 год. долащане 4 лв.

ТОП ЦЕНА : 45.00  лв

Цена за деца до 15 год. – 30.00 лв

Цената включва:
Панорамна обиколка на Букурещ

Екскурзоводско обслужване

Транспорт с луксозен автобус

Застраховка  ”Медицински разходи и злопулука в чужбина”

Гранични и пътни такси

Цената не включва:

вход  за Природонаучен музей „Григорий Антипа”  20.00 LEI за възрастни, 10.00 LEI за деца

1 leia = 0. 44  лв.

Пътуване  само с лична карта !

!!!  За деца под 18 години , пътуващи с единият родител, се изисква нотариално заверено разрешително от другия родител !!!

Посещение на коледните базари в Букурещ. Ако вече сте се потопили в коледната атмосфера и сте обиколили повечето коледни базари в България, а искате да посетите и някой в чужбина, то Коледния базар в Букурещ е идеален за целта. Знаем, че най-известните базари от този тип се организират в Германия, Австрия, Чехия…, но северната ни съседка не отстъпва по нищо.

На коледния базар в Букурещ има 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща – от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени подаръци. Има за всекиго по нещо!

На специална Коледна сцена  гостуват  изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи…Коледно настроение струи от всякъде! За най-малките е интересно да посетят и къщата на Дядо Коледа, където могат да срещнат белобрадия старец и да му кажат дали са слушали през годината. Има детска въртележка, много музика, много настроение!