Букурещ от Шумен

Еднодневна екскурзия БУКУРЕЩ

03, 10, 17, 24  Ноември /събота/ 2018


01, 08, 15, 22  Декември  /събота / 2018 – Коледен базар


КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Отпътуване в 06.30 по маршрут: Шумен – Русе – Букурещ.

Пристигане  около 10.00 часа в Букурещ – „Малкият Париж” на Източна Европа.. Панорамна обиколка на града с автобус. Посещение на Музея на селото и Природонаучния музей по желание.

Шопинг в и BANEASA SHOPPING CITY . Панорамна обиколка в историческия център на града:  Атинеума, Народният театър, Университета, площада на Революцията, Кралският дворец, църквата Крецулеску,  фото пауза пред сградата на Парламента , църквата „Св. Св. Константин и Елена”, в която се съхраняват мощите на Св. Димитрий Басарбовски.

Посещение на КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ в централната част на Букурещ  през Декември 2018 !!!

18.00 часа  -  Отпътуване за България

Цената включва:
панорамна обиколка на Букурещ

екскурзоводско обслужване

транспорт с комфортен автобус *** климатик, видеосистема, минибар

застраховка “Мед. разходи и злополука в чужбина”   за лица над 65 год. долащане 4 лв.

ТОП ЦЕНА : 45.00  лв

Цена за деца до 15 год. – 30.00 лв

Цената не включва:

вход -  Природонаучен музей  – 20  LEI за възрастни, 5 LEI за деца, 10 LEI пенсионери

вход – Музей на селото – Букурещ – 10 LEI за възрастни, 5 LEI за деца

1 leia = 0. 50  лв.

Пътуване  само с лична карта !

Посещение на коледните базари в Букурещ. Ако вече сте се потопили в коледната атмосфера и сте обиколили повечето коледни базари в България, а искате да посетите и някой в чужбина, то Коледния базар в Букурещ е идеален за целта. Знаем, че най-известните базари от този тип се организират в Германия, Австрия, Чехия…, но северната ни съседка не отстъпва по нищо.

На коледния базар в Букурещ има 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща – от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени подаръци. Има за всекиго по нещо!

На специална Коледна сцена  гостуват  изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи…Коледно настроение струи от всякъде! За най-малките е интересно да посетят и къщата на Дядо Коледа, където могат да срещнат белобрадия старец и да му кажат дали са слушали през годината. Има детска въртележка, много музика, много настроение!